Βάζουμε σε μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αυγό, τη βανίλια, τον κρόκο, το αλάτι και το γιαούρτι, τα ανακατεύουμε με πιρούνι να ενωθούν και να διαλυθεί το γιαούρτι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα, το βούτυρο, το λάδι, το νερό και το κοσκινισμένο κακάο. Ανακατεύουμε για 3΄-4΄ σε μέτρια φωτιά να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε 2΄-3΄ να κρυώσει το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στο αλεύρι, καθώς και το μείγμα αυγών, και ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μικρό τετράγωνο ή οβάλ πυράντοχο σκεύος (το μείγμα να έχει πάχος ένα δάχτυλο). Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα ακριβώς 20΄.
Για το γλάσο: Προτού βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο (περίπου 5΄ πριν) φτιάχνουμε το γλάσο. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κακάο, το βούτυρο, την κρέμα, το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε. Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε την άχνη. Ρίχνουμε αμέσως στο καυτό γλυκό το ζεστό γλάσο μόλις βγει από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και έπειτα το κόβουμε.
Η συμβουλή της Αργυρώς: Είναι σημαντικό να ρίξουμε το γλάσο ζεστό επάνω στο καυτό γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο για να ρουφήξει καλά μέχρι κάτω. Αφού κρυώσει, από πάνω σχηματίζεται μία λεπτή τραγανή κρούστα ενώ από κάτω θα γευτούμε καραμελένια σοκολάτα.
Πηγή: www.argiro.gr