X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Τάρτα µε κρεµµύδια, ξινόγαλα και μανούρι

Τάρτα µε κρεµµύδια, ξινόγαλα και μανούρι

  • Για τη βάση της τάρτας ρίχνουµε σε ένα µπολ το τριµµένο τυρί, τη µαργαρίνη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουµε παγωµένο νερό σιγά-σιγά µέχρι το µείγµα να ενωθεί. Το αφήνουµε στο ψυγείο, τυλιγµένο σε µια µεµβράνη, για τουλάχιστον µία ώρα να σφίξει.

  • «Ντύνουµε» µια φόρµα για τάρτες περίπου 25 εκ. µε τη ζύµη, την αλείφουµε µε ένα µικρό χτυπηµένο αβγό και ψήνουµε για 15 λεπτά σε προθερµασµένο φούρνο στους 200 βαθµούς.

  • Στο µεταξύ ρίχνουµε τα καθαρισµένα κρεµµύδια σε µια κατσαρόλα και αρχίζουµε να τα ατµίζουµε σε πολύ χαµηλή θερµοκρασία µέχρι να γυαλίσουν και να µαραθούν εντελώς. Τότε προσθέτουµε το ελαιόλαδο και συνεχίζουµε το ανακάτεµα µε µια ξύλινη κουτάλα για 6-7 λεπτά. Αδειάζουµε τα κρεµµύδια σε ένα µπολ και προσθέτουµε το ξινόγαλα, το µανούρι και το µοσχοκάρυδο. Αναµειγνύουµε τα υλικά και, µόλις πέσει η θερµοκρασία, ρίχνουµε τα δύο αβγά χτυπηµένα.

  • Ανακατεύουµε µια τελευταία φορά και αδειάζουµε το µείγµα στην τάρτα. Στρώνουµε µε µια σπάτουλα και πασπαλίζουµε µε τη γραβιέρα και το µαυροκούκι. Ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 25-30 λεπτά µέχρι να σχηµατιστεί µια πυρόξανθη κρούστα από πάνω. Αφήνουµε την τάρτα σε θερµοκρασία δωµατίου να κρυώσει πριν την σερβίρουµε.

 


Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδαwww.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr. Κάντε like στο FthisGR στο Facebook και στείλτε τις δικές σας απορίες- ερωτήσεις.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)