Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η Γωγώ Δελογιάννη μας παρουσιάζει σήμερα ένα παραδοσιακό και πολύ νόστιμο γλυκό, τον χαλβά σιμιγδαλένιο.

" Ο κατεξοχήν σπιτικός χαλβάς, ο σιμιγδαλένιος, είναι ο πιο εύκολος και ο πιο γρήγορος. Οι παραλλαγές του είναι πολυάριθμες και γι’ αυτό εγώ δίνω μια απλή εκδοχή χαλβά, αρωματισμένου με κανέλα και λεμόνι, για να έχετε μια βάση να προσθέσετε τους ξηρούς καρπούς που αγαπάτε. Φάτε τον, κεράστε τον, η απόλαυση είναι για όλους.

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος - Υλικά

Για το σιρόπι:

1 lt νερό 
600 γρ. ζάχαρη 
150 γρ. μέλι 
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα 
1 ξύλο κανέλας

Για τον χαλβά:

500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
180 ml ηλιέλαιο 
200 γρ. διάφορους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος - Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να πάρουν την πρώτη βράση και μετά από αυτήν, αφήνουμε να βράσουν για ακόμη 3’. 

Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ηλιέλαιο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σιμιγδάλι για 4’-5’ αν θέλουμε τον χαλβά ανοιχτόχρωμο (ξανθό), ή για 8’-9’ αν θέλουμε να μας βγει πιο σκούρος.

Έχουμε στον νου μας, πως 1′ πριν τελειώσουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα σοτάρουμε όλα μαζί. 

“Σβήνουμε” τον χαλβά με το ζεστό σιρόπι. Δηλαδή, προσθέτουμε το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά και ανακατεύουμε συνεχόμενα πάνω σε μέτρια φωτιά. Δεν το χύνουμε όλο μαζί, γιατί και το αποτέλεσμά μας δε θα είναι καλό, αλλά και γιατί το σιρόπι που καίει, δε θέλουμε να μας πιτσιλίσει.

Μόλις ο χαλβάς απορροφήσει όλο το σιρόπι, είναι έτοιμος για σερβίρισμα. Είτε σε ένα μεγάλο μπολ, για να σερβίρει ο καθένας όσο θέλει, είτε σε μικρά ατομικά.

Ιδανικά τον αφήνουμε να κρυώσει πριν τον φάμε"

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

counter
MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις