Συνταγή για Quiche Loraine από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για Quiche Loraine από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η Γωγώ Δελογιάννη μας παρουσιάζει σήμερα μία πίτα διαφορετική από τις άλλες. Μία quiche loraine που θα σας ξετρελάνει.

"Από τις πιο νόστιμες ανοιχτές πίτες της παγκοσμίου κουζίνας κατά τη γνώμη μου. Και γλυκιά και πιπεράτη, χορταστική και εύκολη. Αυτή η Γαλλίδα, δε νομίζω πως θα φύγει ποτέ από τις επιλογές μας.

Για την quiche loraine χρειαζόμαστε:

1 δόση ζύμη τάρτας

και για τη γέμιση: 

  • 200 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. ένταμ κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ρεγκάτο κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ 
  • 2 αυγά

Φύγαμε:

Φτιάχνουμε αρχικά τη ζύμη.

Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, σοτάρουμε καλά το μπέικον και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπασίνα προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα, τη χτυπάμε με τα αυγά και το corn flour διαλυμένο μέσα στο γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, στρώνουμε σε ταρτιέρα, τρυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 25‘ στους 180°C, μόνη της, σκεπασμένη με λαδόκολλα.
Βγάζουμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά, συμπληρώνουμε με το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε στους 170°C για 30’"

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

counter
MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις