counter

Συνταγή για Quiche Loraine από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή για Quiche Loraine από τη Γωγώ Δελογιάννη
Συνταγή για Quiche Loraine από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η Γωγώ Δελογιάννη μας παρουσιάζει σήμερα μία πίτα διαφορετική από τις άλλες. Μία quiche loraine που θα σας ξετρελάνει.

"Από τις πιο νόστιμες ανοιχτές πίτες της παγκοσμίου κουζίνας κατά τη γνώμη μου. Και γλυκιά και πιπεράτη, χορταστική και εύκολη. Αυτή η Γαλλίδα, δε νομίζω πως θα φύγει ποτέ από τις επιλογές μας.

Για την quiche loraine χρειαζόμαστε:

1 δόση ζύμη τάρτας

και για τη γέμιση: 

  • 200 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. ένταμ κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 100 γρ. ρεγκάτο κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ 
  • 2 αυγά

Φύγαμε:

Φτιάχνουμε αρχικά τη ζύμη.

Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, σοτάρουμε καλά το μπέικον και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπασίνα προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα, τη χτυπάμε με τα αυγά και το corn flour διαλυμένο μέσα στο γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, στρώνουμε σε ταρτιέρα, τρυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 25‘ στους 180°C, μόνη της, σκεπασμένη με λαδόκολλα.
Βγάζουμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά, συμπληρώνουμε με το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε στους 170°C για 30’"

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR