Μακαρονάδα φυσικά, τι άλλο, για γρήγορο και γευστικό γεύμα. Αυτή η εκδοχή δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, όσο στην Ιταλία. Αξίζει να τη δοκιμάσετε και να την έχετε στο συνταγολόγιό σας. Ιδανική για περιόδους αποχής από το κρέας, είτε παροδικές είτε μόνιμες. Vegetarians και pescetarians εδώ είστε.
Μακαρονάδα με γαύρο μαρινάτο και φουντούκια - Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- 30 φιλέτα γαύρο μαρινάτο
- ½ κούπας φουντούκια ψιλοκομμένα
- ½ του μάτσου μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κλωνάρια θυμάρι ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. καπαρόφυλλα ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. τηγανιτό κρεμμύδι ή ωμό ξερό πολύ ψιλοκομμένο
Μακαρονάδα με γαύρο μαρινάτο και φουντούκια - Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στα ζεστά μακαρόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστά. Γρήγορα, εύκολα και απλά.
Από τη Γωγώ Δελογιάννη