Σήμερα η Γωγώ Δελογιάννη μας παρουσιάζει μία πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή, Καλαμαράκια με σπανάκι και ντοματίνια!
"Έρχεται αυτή η εποχή του χρόνου. Αυτή η μεγάλη νηστεία, αυτής της μεγάλης γιορτής. Παραδοσιακά λοιπόν, για όσους αποφασίσουν να την κρατήσουν και πιο μοντέρνα για τους pescetarians θα σας πω εγώ, προτείνω αυτό το φανταστικό φαΐ. Μεταξύ μας, αν και το ξέρουμε όλοι πια, η κουζίνα της Σαρακοστής δεν παίζεται. Ας την έχουμε πιο συχνά στον νου.
Καλαμαράκια με σπανάκι και ντοματίνια - Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 500 γρ. φύλλα σπανάκι
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
- 400 γρ. καλαμαράκια μικρά
- αλάτι – πιπέρι
Καλαμαράκια με σπανάκι και ντοματίνια - Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια για 3’-4′ μέχρι να μαραθούν, και έπειτα προσθέτουμε το ντοματάκι μας το κονκασέ και τα βράζουμε μαζί για 15’.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και βράζουμε για άλλα 10’, φροντίζοντας πάντα να μην εξέχουν ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά.
Και καλή σας όρεξη, φυσικά με φρέσκο ψωμί, μην πάει και χαμένη τέτοια σάλτσα.
Συνταγή από τη Γωγώ Δελογιάννη
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)