Ο Πέτρος Συρίγος έφτιαξε νόστιμα γεμιστά στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.
Υλικά για τα καλύτερα γεμιστά με κιμά
Λαχανικά για γέμισμα:
- 5 ντομάτες
- 5 κολοκυθάκια
- 5 πιπεριές
Για τη γέμιση:
- 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. ρύζι κίτρινο
- 3 καρότα
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 κολοκυθάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 10 πατάτες
Η συνταγή για τα εύκολα γεμιστά με κιμά
- Ανοίγουμε τα λαχανικά μας που είναι για γέμισμα, αφαιρούμε την σάρκα και κρατάμε στην άκρη
- Τα αλέθουμε στο μπλέντερ
- Τρίβουμε στο χονδρό τμήμα του τρίφτη τα καρότα και τα κολοκυθάκια
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα αλεσμένα λαχανικά
- Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι
- Αφήνουμε στη φωτιά να τραβήξει λίγο τα υγρά και αφαιρούμε
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και έξτρα ελαιόλαδο μια κούπα κατά προτίμηση)
- Γεμίζουμε τα ανοιχτά λαχανικά μας, βάζουμε τα καπάκια τους και μεταφέρουμε στο ταψί
- Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, αλατίζουμε και τις προσθέτουμε στο ταψί
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό
- Βάζουμε ελαιόλαδο πάνω από τα γεμιστά και τις πατάτες, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τα γεμιστά μας και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή έως ότου αποκτήσουν ωραίο χρυσάφι χρώμα
- Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα, βάζοντας λίγο ελαιόλαδο από πάνω
Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας:
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)