counter

Συνταγή - Burger με μπιφτέκι από φασόλια από τη Γωγώ Δελογιάννη

Συνταγή - Burger με μπιφτέκι από φασόλια από τη Γωγώ Δελογιάννη
Συνταγή - Burger με μπιφτέκι από φασόλια από τη Γωγώ Δελογιάννη

Η Γωγώ Δελογιάννη μας παρουσιάζει σήμερα ένα ιδιαίτερο burger αλλά πολύ νόστιμο. Burger με μπιφτέκι από φασόλια!

"Άμα θέλεις και βρωμιά και υγεία, εδώ είσαι.

Vegan burger φτιάξ’ το μόνος σου, με μπιφτέκι από φασόλια κόκκινα του κουτιού. Επενδύστε σ’ ένα ωραίο ψωμάκι και σφριγηλά γυαλιστερά λαχανικά, μια vegan μαγιονέζα, λίγο κέφι και είστε άρχοντες.

Για τα μπιφτέκια από φασόλια χρειαζόμαστε:

  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά 
  • 20 γρ. άγρια μανιτάρια μουλιασμένα 
  • 300 γρ. φασόλια κόκκινα κονσέρβας στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο 
  • 250 γρ. κρεμμύδι τριμμένο 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη 
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 
  • 100 ml ελαιόλαδο 
  • 120 γρ. φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 

Και για τα burgers χρειαζόμαστε: 

  • 4 ψωμάκια για burger 
  • 4 κ.σ. vegan μαγιονέζα 
  • 4 κ.σ. sweet chili sause 
  • 4 μεγάλες φέτες ντομάτα 
  • 4 ροδέλες κεμμύδι  
  • 8 αγγουράκια πίκλες κομμένα σε φέτες

Φύγαμε να φτιάξουμε τα burgers με μπιφτέκι από φασόλια:

Λιώνουμε τα φασόλια με ένα πιρούνι, αφήνοντας μικρά κομματάκια. 

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με θυμάρι και ελαιόλαδο μέχρι να είναι εντελώς ψημένα και να έχουν χάσει τα υγρά τους, για να μη μας χαλάσουν το μπιφτέκι. 

Προσθέτουμε στα φασόλια όλα τα υλικά, εκτός της φρυγανιάς και ζυμώνουμε. 

Στο τέλος προσθέτουμε τη φρυγανιά. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και να μη κολλάει στα χέρια. Σε περίπτωση που κολλάει, συμπληρώνουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. 

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 4’-5’ από κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά.

Και συναρμολογούμε τα burgers ως εξής: κόβουμε στη μέση και ζεσταίνουμε τα ψωμάκια είτε στον φούρνο για 5’, είτε στο τηγάνι που ψήσαμε τα μπιφτέκια. Στο πάνω μέρος του ψωμιού απλώνουμε 1 κ.σ. μαγιονέζα και στο κάτω 1 κ.σ. sweet chili.

Στήνουμε από κάτω προς τα πάνω μαρούλι, μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι, το αγγουράκι και τέλος το πάνω μέρος του ψωμιού. 

Σερβίρετε με ό,τι λαχταράτε ή και τίποτα γιατί στ’ αλήθεια δεν είναι απαραίτητο, και από μόνο του είναι σούπερ.

Από τη Γωγώ Δελογιάννη

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR