X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Σπιτικό παγωτό βανίλια

Σπιτικό παγωτό βανίλια

Ρίχνουµε σε µια µικρή κατσαρόλα το γάλα. Χαράζουµε τα στικ βανίλια και µε τη µύτη ενός µαχαιριού βγάζουµε τους σπόρους και τους ρίχνουµε στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουµε το γάλα σε µέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουµε να κάψει. Στο µεταξύ, χτυπάµε στο µίξερ τους κρόκους µε το Επιτραπέζιο γλυκαντικό από Σουκραλόζη σε Σκόνη, µέχρι να ετοιµάσουµε ένα κολλώδες ανοιχτόχρωµο µείγµα.

 

Αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουµε τους κρόκους ανακατεύοντας. Ξαναβάζουµε το µείγµα στη φωτιά, σε χαµηλή θερµοκρασία, και ανακατεύουµε µε το σύρµα µέχρι το µείγµα να πήξει ελαφρώς. Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί (όχι σφιχτή) και την προσθέτουµε στο µείγµα.

 

Ανακατεύουµε και αφήνουµε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρουµε το µείγµα σε πλαστικό δοχείο και το τοποθετούµε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 6 ώρες, ανακατεύοντας καλά κάθε 1 ώρα. Εναλλακτικά, βάζουµε το µείγµα σε παγωτοµηχανή και ακολουθούµε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Πρόταση σερβιρίσµατος: Για ακόµα περισσότερη απόλαυση, γαρνίρουµε µε Σιρόπι σοκολάτας µε γλυκαντικά.

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 676 

 

Διατροφικό σχόλιο: ∆ροσερή πρόταση µε χαµηλότερη ενεργειακή απόδοση και λιγότερα λιπαρά, ιδανική για τόνωση όλων των βιολογικών λειτουργιών χάρη στο υψηλό πρωτεϊνικό της περιεχόµενο. ∆ιακρίνεται για την υψηλή της περιεκτικότητα σε βιταµίνη Α σε λουτεΐνη, που ενισχύει την όραση, σε ασβέστιο και σε βιταµίνη D. Ο θρεπτικός αυτός συνδυασµός έχει ως αποτέλεσµα την αυξηµένη διατροφική αξία του παγωτού βανίλια, ενισχύοντας σηµαντικά την οστική δοµή και πυκνότητα, αλλά και το σύνολο των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

  

Στο τηλεοπτικό περιοδικό

που κυκλοφόρησε στις 25/07, μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερες αντιοξειδωτικές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη!

  

Κάποιες από αυτές; *Γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης, αποξηραμένα δαμάσκηνα & βερίκοκα *Μιλκσέικ με μπανάνα, φράουλα, ακτινίδιο, γάλα & μέλι *Ανθότυρο με ροδάκινο, καρύδια & μέλι *Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα, μοτσαρέλα & βασιλικό *Σαλάτα με τόνο, μαύρες ελιές & πλιγούρι *Γαλλικό ντρέσινγκ *Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα *Μουσακάς *Ψάρι αλά σπετσιώτα (πλακί) *Γεμιστά με καστανό ρύζι *Σουφλέ ψητών λαχανικών με μανιτάρια & ξηρούς καρπούς *Ομελέτα με ντομάτα, πιπεριά & μυρωδικά *Φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με μυρωδικά *Πανακότα με σάλτσα φράουλα.  

  

Μόνο στο

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)