- Βάλτε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ. Βάλτε το μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (να μην ακουμπήσει το μπολ με το νερό στην κατσαρόλα).
- Όταν το βούτυρο αρχίσει να λιώνει, χτυπήστε το μείγμα με ένα σύρμα μέχρι να γίνει εντελώς λείο. Προσθέστε τους κρόκους και χτυπήστε δυνατά για 8-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
- Βάλτε τη μαρμελάδα λεμονιού σε βάζο, κλείστε με το καπάκι και συντηρήστε στο ψυγείο. Απλώστε την πάνω σε μπριός, κουλουράκια ή φρυγανιές.
Κόστος συνταγής: 5€
Πηγή: Περιοδικό