X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Σπαγγέτι με κιμά, τσίλι & φρέσκο θυμάρι

Σπαγγέτι με κιμά, τσίλι & φρέσκο θυμάρι

  • Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά µε µια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιµά χωρίς να ανακατεύετε πολύ (γιατί βγάζει τα υγρά του) µέχρι να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώµα, όπως όταν µαγειρεύετε κρέας – µόνο έτσι βγάζει τη γεύση του ο κιµάς.

  • Σε ένα κατσαρολάκι δίπλα  σοτάρετε το κρεµµύδι ψιλοκοµµένο σε µέτρια φωτιά µέχρι να µαλακώσει αρκετά. Όταν ο κιµάς είναι πλέον καλά σοταρισµένος, ρίξτε τον µέσα στο κατσαρολάκι και σβήστε µε λευκό κρασί. Προσθέστε την ψιλοκοµµένη ντοµάτα, ένα ποτήρι νερό, αλάτι και αφήστε σε πολύ χαµηλή φωτιά µε το καπάκι να βράσει για µία ώρα τουλάχιστον.

  • Ελέγχετε την υγρασία και αν χρειαστεί, προσθέστε και άλλο νερό. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίξτε στη σάλτσα το τσίλι ψιλοκοµµένο και το θυµάρι καθαρισµένο από τα κλωνάρια.

  • Βάλτε µια κατσαρόλα µε αρκετό νερό να βράσει και ρίξτε τα ζυµαρικά. Βράστε για ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν πρόκειται να καταναλωθούν αµέσως, σουρώστε από το νερό και ξαναβάλτε στη στεγνή πλέον κατσαρόλα.

  • Ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατέψτε και σερβίρετε. ∆ιαφορετικά ξεπλύνετέ τα καλά κάτω από κρύο νερό για να φύγει το άµυλο (αποφεύγετε να κολλάνε µεταξύ τους) και για να σταµατήσει ο βρασµός τους (µαλακώνουν πολύ).

  • Σε ατοµικά πιάτα σερβίρετε τα ζυμαρικά και αφήστε ο καθένας να βάλει όση σάλτα επιθυµεί. Γαρνίρετε µε νιφάδες κεφαλογραβιέρας και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.

 

Κόστος συνταγής: 10€ 

Πηγή: Περιοδικό

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)