- Καθαρίστε και πλύνετε καλά τον αρακά.
- Σε µια κατσαρόλα µε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε ψιλοκοµµένο το κρεµµύδι και τριµµένο το σκόρδο.
- Ρίξτε τον αρακά και την ντοµάτα τριµµένη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τις σουπιές. Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο λάδι και σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά τις σουπιές µέχρι να πάρουν σκούρο καφέ χρώµα (µόνο έτσι θα βγάλουν τη γεύση τους).
- Βγάλτε το κόκαλο και ρίξτε τες στην κατσαρόλα. Προσθέστε 1 ποτήρι νερό και µαγειρέψτε σε χαµηλή φωτιά µέχρι να µαλακώσει ο αρακάς. Αν οι σουπιές έχουν το µελάνι τους, θα γίνει πιο γευστικό το φαγητό.
- Τέλος, βάλτε τον βασιλικό χοντροκοµµένο, ελαιόλαδο, ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άµεσα.
Κόστος συνταγής: 7€
Πηγή: Περιοδικό