- Καθαρίστε τις γαρίδες από το κεφάλι και τα τσόφλια και αφήστε µόνο την ουρά. Mε ένα µαχαιράκι κάντε µια τοµή στην πάνω µεριά κατά µήκος της γαρίδας για να αφαιρέσετε το εντεράκι µε την άµµο.
- Με ένα µαχαίρι δηµιουργήστε µυτερές άκρες στην κάτω µεριά από το κάθε κλωνάρι δεντρολίβανου για να µπορούν να περάσουν οι γαρίδες. Περάστε τις γαρίδες από δύο σηµεία πάνω στο σουβλάκι για να είναι σίγουρο πως δεν θα φύγουν.
- Σε ένα τηγάνι-σχάρα περάστε µε ένα χαρτί ή πετσέτα λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Απλώστε τα σουβλάκια και ψήστε µέχρι να πάρουν οι γαρίδες ένα άσπρο-πορτοκαλί χρώµα, όχι παραπάνω όµως γιατί θα σκληρύνουν πολύ.
- Αραδιάστε σε µια πιατέλα και γαρνίρετε µε ελαιόλαδο, µοσχολέµονο και χοντρό αλάτι.
Κόστος συνταγής: 10€
Πηγή: Περιοδικό