Χτυπάμε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ, να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά. Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο µείγµα την άχνη. Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουµε τις μαρέγκες µε κορνέ -αν έχουµε-, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.
Ψήνουµε τις µαρέγκες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 C για περίπου 1 ώρα με 1 και 15΄. Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανές. Αφήνουµε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Μόλις οι μαρέγκες κρυώσουν καλά, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Πηγή: www.argiro.gr
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)