counter

Σοκολατένιες τραγανές μαρέγκες

Σοκολατένιες τραγανές μαρέγκες
Σοκολατένιες τραγανές μαρέγκες

Χτυπάμε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ, να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά. Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο µείγµα την άχνη. Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουµε τις μαρέγκες µε κορνέ -αν έχουµε-, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.

 

Ψήνουµε τις µαρέγκες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 C για περίπου 1 ώρα με 1 και 15΄. Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανές. Αφήνουµε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Μόλις οι μαρέγκες κρυώσουν καλά, τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

 

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR