counter

Σοκολατένια φραντζόλα με καρύδια και σταφίδες.

Σοκολατένια φραντζόλα με καρύδια και σταφίδες.
Σοκολατένια φραντζόλα με καρύδια και σταφίδες.

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ομογενοποιηθούν, 5΄-6΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας, ώστε να απορροφώνται από το μείγμα καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Τέλος, προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και λίγο λίγο βάζουμε μέσα το κοσκινισμένο αλεύρι.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρή μακρόστενη φόρμα του κιλού. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και με την ανάποδη του κουταλιού κάνουμε κατά μήκος στη φραντζόλα μία λακκούβα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160βαθμούς, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα περίπου ή μέχρις ότου, μπήγοντας στο κέντρο της σοκολατένιας φραντζόλας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή και καθαρή.
  4. Αφήνουμε να σταθεί 5΄ και βγάζουμε τη φραντζόλα σε σχαρίτσα ή σε καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσει και να κρυώσει.

  

Πηγή: www.argiro.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR