- Αφήστε τα φασολάκια από το βράδυ µέσα σε νερό να µαλακώσουν.
- Καθαρίστε τις σαρδέλες πολύ προσεκτικά µε το χέρι σας κάτω από τρεχούµενο νερό. Βγάλτε το κεφάλι, κόψτε το στοµάχι και πατήστε απαλά να ανοίξουν στη µέση (αλλά να µείνουν ενωµένες). Βγάλτε το κεντρικό κόκαλο και απλώστε σε µια καθαρή πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί.
- Απλώστε σε έναν δίσκο µε το δέρµα προς τα κάτω και πασπαλίστε τες µε το χοντρό αλάτι. Αφήστε για 45 λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Στεγνώστε πάλι.
- Παράλληλα βράστε τα φασολάκια σε µέτρια φωτιά µέχρι να µαλακώσουν. Βάλτε σε ένα βαθύ σκεύος το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το ξίδι, ανακατέψτε και αφήστε µέσα τις σαρδέλες για µία ώρα.
- Βάλτε σε ένα µπολ τα φασολάκια, την ντοµάτα ψιλοκοµµένη, τον βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε από πάνω τις σαρδέλες ενώ τις έχετε στραγγίσει και το φιστίκι χοντροκοµµένο. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.
Κόστος συνταγής: 7€
Πηγή: Περιοδικό