- Καθαρίστε και πλύντε καλά τη ρόκα σε παγωµένο νερό. Αφήστε τη σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.
- Για τη σάλτσα: Σε ένα µίξερ µε λεπίδες βάλτε το ξίδι µε τα φύλλα βασιλικού και τη µουστάρδα, χτυπήστε καλά και προσθέστε το ελαιόλαδο σε 3 δόσεις δουλεύοντας µε το µίξερ για 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά µέχρι να δηµιουργηθεί µια πηχτή σάλτσα. Τέλος ρίξτε το ξύσµα και ανακατέψτε µε ένα κουτάλι.
- Κόψτε τα καλαµάρια κατά µήκος και αφαιρέστε το δέρµα, τα εντόσθια, τα µάτια και το ράµφος.
- Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε το να κάψει. Αλατίστε και λαδώστε τα καλαµάρια. Με προσοχή ρίξτε τα στο καυτό τηγάνι και συγχρόνως κρατήστε τα πατηµένα για να µη µαζέψουν. Θα χρειαστούν 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Επαναλάβετε το ίδιο και µε τα κεφάλια. Απλώστε τα καλαµάρια πάνω σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε χοντρές λωρίδες.
- Σε µια πιατέλα απλώστε τη ρόκα µε τα καλαµάρια και όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, περιχύστε µε τη σάλτσα.
Κόστος συνταγής: 8 €
Πηγή: Περιοδικό