- Καθαρίστε µε ένα ξεφλουδιστήρι τα κοτσάνια από τα σπαράγγια. Κόψτε τις άκρες από τα φασολάκια και ελέγξτε για ίνες. Πλύνετε καλά σε κρύο νερό.
- Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα σπαράγγια µαζί µε τα φασολάκια (θα χρειαστούν τον ίδιο χρόνο) και βράστε για 5 περίπου λεπτά.
- Σουρώστε και µεταφέρετε σε ένα µπολ µε νερό και πάγο για να κρατήσουν το χρώµα τους. Αφήστε να κρυώσουν και στραγγίστε.
- Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τη ζάχαρη. Αφήστε τη µέχρι να λιώσει και βγάλτε αµέσως από τη φωτιά για να µην καεί.
- Ρίξτε µέσα τα αµύγδαλα και ανακατέψτε. Απλώστε τα καραµελωµένα αµύγδαλα πάνω σε λαδόκολλα µέχρι να κρυώσουν.
- Σε ένα µίξερ προσθέστε τα µισά από τα καραµελωµένα αµύγδαλα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη µουστάρδα. Χτυπήστε καλά.
- Βάλτε σε ένα µπολ τα σπαράγγια µε τα φασολάκια, απλώστε τα υπόλοιπα καραµελωµένα αµύγδαλα, το σουσάµι και χοντροκοµµένο τον µαϊντανό. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Κόστος συνταγής: 10€
Πηγή: Περιοδικό