counter

Σαλάτα με σπαράγγια, πράσινα φασολάκια & αμύγδαλα

Σαλάτα με σπαράγγια, πράσινα φασολάκια & αμύγδαλα
Σαλάτα με σπαράγγια, πράσινα φασολάκια & αμύγδαλα

  • Καθαρίστε µε ένα ξεφλουδιστήρι τα κοτσάνια από τα σπαράγγια. Κόψτε τις άκρες από τα φασολάκια και ελέγξτε για ίνες. Πλύνετε καλά σε κρύο νερό.

 

  • Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα σπαράγγια µαζί µε τα φασολάκια (θα χρειαστούν τον ίδιο χρόνο) και βράστε για 5 περίπου λεπτά.

 

  • Σουρώστε και µεταφέρετε σε ένα µπολ µε νερό και πάγο για να κρατήσουν το χρώµα τους. Αφήστε να κρυώσουν και στραγγίστε.

 

  • Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί, ρίξτε τη ζάχαρη. Αφήστε τη µέχρι να λιώσει και βγάλτε αµέσως από τη φωτιά για να µην καεί.

 

  • Ρίξτε µέσα τα αµύγδαλα και ανακατέψτε. Απλώστε τα καραµελωµένα αµύγδαλα πάνω σε λαδόκολλα µέχρι να κρυώσουν.

 

  • Σε ένα µίξερ προσθέστε τα µισά από τα καραµελωµένα αµύγδαλα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τη µουστάρδα. Χτυπήστε καλά.

 

  • Βάλτε σε ένα µπολ τα σπαράγγια µε τα φασολάκια, απλώστε τα υπόλοιπα καραµελωµένα αµύγδαλα, το σουσάµι και χοντροκοµµένο τον µαϊντανό. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

 

 Κόστος συνταγής: 10€  

Πηγή: Περιοδικό mytv

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR