- Προθερµάνετε τον φούρνο στους 180°C. Κόψτε τα πλοκάµια από το χταπόδι και σοτάρετε σε µεγάλο τηγάνι µε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε απευθείας στη σχάρα του φούρνου σας ενώ από κάτω έχετε τοποθετήσει ένα ταψί µε νερό. Ψήστε για 35 µε 45 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το χταπόδι.
- Βγάλτε και κόψτε σε λωρίδες. Πλύνετε καλά τη ρόκα σε κρύο νερό και κρατήστε µόνο τα φύλλα. Στραγγίστε και βάλτε σε ένα µπολ. Ρίξτε τα ντοµατίνια κοµµένα στη µέση, το αγγουράκι ψιλοκοµµένο, ελαιόλαδο, ξίδι, τη φρέσκια ρίγανη και αλάτι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Κόστος συνταγής: 8€
Πηγή: Περιοδικό