- Καθαρίστε τα φασολάκια προσεκτικά από ίνες, κόψτε τις άκρες και πλύνετε καλά. Πλύνετε τη ρόκα και αφήστε σε παγωµένο νερό για 15 λεπτά να ζωντανέψει. Βάλτε ένα κατσαρολάκι µε νερό σε δυνατή φωτά και όταν βράσει, ρίξτε τα φασολάκια. Ελέγχετε συνεχώς για να µην παραβράσουν. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά. Με µια τρυπητή κουτάλα, όταν είναι έτοιµα, µεταφέρετε σε ένα µπολ µε νερό και πάγο για να κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώµα τους. Σουρώστε όταν κρυώσουν και κόψτε αν χρειαστεί σε µικρότερα κοµµάτια (κόψτε µετά το βράσιµο για να µην τραβήξουν νερό).
- Βάλτε όλα τα υλικά γα τη σάλτσα σε ένα µίξερ και χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα. Σε ένα µπολ ρίξτε τη ρόκα ενώ πρώτα έχει στεγνώσει, τα φασολάκια, τη σάλτσα, το ξύσµα και χοντροκοµµένα τα αµύγδαλα. Ανακατέψτε, σερβίρετε σε πιάτα και απολαύστε!
Κόστος συνταγής: 6€
Πηγή: Περιοδικό