- Βάλτε από το βράδυ τα όσπρια στο νερό να µαλακώσουν. Τα µαυροµάτικα µαζί µε τα άσπρα φασόλια και τα ρεβίθια µόνα τους.
- Βράστε τα ανάλογα: τα µαυροµάτικα µαζί µε τα άσπρα φασόλια, και τα ρεβίθια ξεχωριστά. Σουρώστε όταν είναι έτοιµα και κρυώστε τα. Τα ρεβίθια µην τα παραψήσετε για να είναι τραγανά.
- Βάλτε τα όλα µαζί σε ένα µπολ. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και το κρεµµύδι, ρίξτε τες στο µπολ, προσθέστε ελαιόλαδο, λεµόνι, ψιλοκοµµένη τη µέντα και αλάτι.
- Ανακατέψτε και διατηρήστε στο ψυγείο.
Κόστος συνταγής: 3€
Πηγή: Περιοδικό