- Κόψτε το µπρόκολο σε µικρά µπουκετάκια και πλύνετε προσεκτικά σε κρύο νερό και το εσωτερικό του.
- Σε µια κατσαρόλα µε αρκετό νερό βράστε για λιγότερο από 10 λεπτά ελέγχοντας συνεχώς µη µαγειρευτεί υπερβολικά (θέλουµε να είναι τραγανό).
- Γεµίστε ένα µπολ µε πάγο και νερό. Όταν το µπρόκολο είναι έτοιµο, µε µια τρυπητή κουτάλα ρίξτε το µέσα στον πάγο και αφήστε το για 5 λεπτά µέχρι να κρυώσει αρκετά. Με αυτή τη διαδικασία θα διατηρηθεί έντονο το πράσινο χρώµα του ενώ ταυτόχρονα θα σταµατήσει ο βρασµός ώστε να µην παραβράσει.
- Σουρώστε και κρατήστε στην άκρη. Σε ένα βάζο ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ελαιόλαδο, ξίδι, µουστάρδα, µέλι, αλάτι και ανακατέψτε δυνατά µέχρι να δηµιουργηθεί ένα οµοιόµορφο µείγµα.
- Με ένα ξεφλουδιστήρι για πατάτες βγάλτε πολύ λεπτές φέτες από το πεκορίνο.
- Απλώστε το βρασμένο μπρόκολο σε µια πιατέλα, µοιράστε όµορφα από πάνω το προσούτο, το τυρί, τα φύλλα βασιλικού και τα αμύγδαλα (αφού τα έχετε καβουρδίσει για 5 λεπτά στον φούρνο ή στο τηγάνι), βάλτε τη σάλτσα και είστε έτοιµοι.
Κόστος συνταγής: 5€
Πηγή: Περιοδικό