- Πλύνετε τα παντζάρια και βράστε σε ένα κατσαρολάκι µε νερό και αλάτι µέχρι να µαλακώσουν. Παράλληλα σε µια κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο τριµµένο και ρίξτε το κους κους.
- Καβουρδίστε για 2 λεπτά και προσθέστε την ανάλογη ποσότητα νερού που αναγράφεται στη συσκευασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε µε καπάκι ή µεµβράνη περιτυλίγµατος. Αφήστε να µαγειρευτεί.
- Κρυώστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε κυβάκια. Όταν το κους κους είναι έτοιµο, βγάλτε το καπάκι και «σπάστε» µε µια πιρούνα.
- Βάλτε σε ένα µπολ το κους κους, τα παντζάρια, τον δυόσµο ψιλοκοµµένο, το ξύσµα λεµονιού, αλάτι, πιπέρι και αρκετό ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε καλά και διατηρήστε στο ψυγείο.
Κόστος συνταγής: 5€
Πηγή: Περιοδικό