- Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε επάνω σε βαμβακερή πεσέτα. Τα κόβετε σε χονδρά κομμάτια κατά προτίμηση με το χέρι.
- Κόβετε τη γαλοπούλα σε μακρόστενα στικς.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει καλά και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε καλά μέχρι να ενωθούν και αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά για να «αναδειχτούν» οι γεύσεις και να αρώματα.
- Βάζετε τα φύλλα στη βάση ενός μεγάλου, ρηχού μπολ σερβιρίσματος, σκορπίζετε τη γαλοπούλα, τα ροδάκινα και ρίχνετε γενναιόδωρα από πάνω τη σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφριά με τη βοήθεια δύο πιρουνιών για να αναμιχτούν τα υλικά και σερβίρετε αμέσως.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.