- Βράστε τις φακές περίπου για 20 λεπτά – µην τις παραβράσετε για να µείνουν λίγο τραγανές. Παράλληλα καθαρίστε, κόψτε στη µέση και σε πολύ λεπτά φεγγαράκια το κρεµµύδι.
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεµµύδια σε πολύ χαµηλή φωτιά µέχρι να ψηθούν. Ρίξτε τη ζάχαρη, το ξίδι και αλάτι. Συνεχίστε για λίγο ακόµη και αποσύρετε. Σουρώστε τις φακές και ξεπλύνετε καλά. Σε ένα µπολ βάλτε τις φακές µε τα κρεµµύδια, το ξύσµα και τον χυµό από το µοσχολέµονο, ψιλοκοµµένο µαϊντανό, αλάτι, ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και διατηρήστε στο ψυγείο.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Κόστος συνταγής: 4 ευρώ
Πηγή: περιοδικό
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)