- Βγάλτε τα φύλλα από τη λόλα και αφήστε τα ολόκληρα σε ένα µπολ µε παγωµένο νερό για να ζωντανέψουν.
- Καθαρίστε τις αντζούγιες από τυχόν κόκαλα και αφήστε τες στην άκρη. Σε ένα µικρό µίξερ βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπήστε καλά µέχρι να δηµιουργηθεί ένα οµοιόµορφο µείγµα.
- Κόψτε τη λόλα σε χοντρά κοµµάτια µε τα χέρια σας και όχι µε µαχαίρι γιατί το µέταλλο οξειδώνει πολύ έντονα τα ευαίσθητα φύλλα της και τοποθετήστε µέσα σε ένα βαθύ µπολ.
- Κόψτε τη µοτσαρέλα σε µεγάλα κυβάκια και προσθέστε στο µπολ. Τέλος, ρίξτε την κάππαρη, τις ελιές, τις καθαρισµένες αντζούγιες και τη σάλτσα.
- Ανακατέψτε µε τα χέρια σας πολύ καλά όλα τα υλικά, µοιράστε σε δυο πιάτα και γαρνίρετε µε χοντροκοµµένη ντοµάτα και φύλλα βασιλικού.
Κόστος συνταγής: 8€
Πηγή: Περιοδικό