counter

Σαλάτα με αγκινάρες, φρέσκα μυρωδικά & λιαστή ντομάτα

Σαλάτα με αγκινάρες,  φρέσκα μυρωδικά & λιαστή ντομάτα
Σαλάτα με αγκινάρες, φρέσκα μυρωδικά & λιαστή ντομάτα

  • Προτιµήστε άγριες αγκινάρες αν βρείτε (µε αγκάθια) γιατί είναι πιο νόστιµες. Καθαρίστε εξωτερικά από τα φύλλα και κρατήστε τα τρυφερά που βρίσκονται στο τέλος για µεζέ (το άσπρο µέρος µόνο). Πλύνετε και µε ένα κουτάλι βγάλτε τις «τρίχες» από το κέντρο. Βάλτε σε ένα µπολ νερό και στύψτε δύο λεµόνια. Βάλτε µέσα τις καθαρισµένες αγκινάρες για να µη µαυρίσουν.

 

  • Καθαρίστε το κρεµµύδι και κόψτε σε πολύ λεπτές ροδέλες ή ό,τι άλλο σχήµα θέλετε, ανάλογα µε το πόσο έντονα το θέλετε σε κάθε µπουκιά.

 

  • Πλύνετε τα µυρωδικά σε τρεχούµενο νερό και στεγνώστε σε απορροφητικό χαρτί. Βγάλτε τις αγκινάρες από το νερό και κόψτε τες στα 6 ή στα 8 ανάλογα µε το µέγεθός τους. Βάλτε σε ένα µπολ µαζί µε το κρεµµύδι, ψιλοκοµµένη τη λιαστή ντοµάτα και τα µυρωδικά κοµµένα στο χέρι.

 

  • Σε ένα µίξερ ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και χτυπήστε µέχρι να δηµιουργηθεί µια κόκκινη παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15 ΛΕΠΤΑ

Κόστος συνταγής: 8 ΕΥΡΩ

  

Πηγή: Περιοδικό MY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR