- Βράστε τις φακές σε ένα κατσαρολάκι µε νερό µέχρι να µαλακώσουν, αλλά όχι τελείως, γιατί θέλουµε να είναι τραγανές.
- Σε ένα τηγανάκι µε ελάχιστο ελαιόλαδο ψήστε την πανσέτα σε χαµηλή φωτιά για να γίνει τραγανή. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και κρατήστε τη στην άκρη.
- Πλύνετε καλά το σπανάκι και αφήστε το πάνω σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει από τα νερά. Όταν οι φακές είναι έτοιµες, σουρώστε τες και ξεπλύνετε καλά µε κρύο νερό.
- Βάλτε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα βαζάκι, κλείστε µε το καπάκι και χτυπήστε δυνατά.
- Σε ένα µεγάλο µπολ διαλύστε τη µυζήθρα µε το χέρι σας, ρίξτε µέσα το σπανάκι, τις φακές, τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε σε ατοµικά πιάτα και βάλτε τελευταία στιγµή από πάνω την πανσέτα για να µην πανιάσει.
Κόστος συνταγής: 6€
Πηγή: Περιοδικό