counter

Ψητές ντομάτες με σκορδόψωμο

Ψητές ντομάτες με σκορδόψωμο
Ψητές ντομάτες με σκορδόψωμο

  • Προθερµάνετε τον φούρνο στους 170°C. Πλύνετε και κόψτε στα 8 (κυδωνάτα) τις ντοµάτες.

 

  • Απλώστε τες σε ένα ταψί για τον φούρνο, αλατίστε, ραντίστε µε το ελαιόλαδο, ρίξτε το θυµάρι και σκεπάστε µε αλουµινόχαρτο.

 

  • Ψήστε για 30 λεπτά και βγάλτε το αλουµινόχαρτο. ∆υναµώστε τον φούρνο στους 200°C και συνεχίστε για άλλα 25 λεπτά.

 

  • Καθαρίστε τα σκόρδα και βάλτε µαζί µε µισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο στο µίξερ. Χτυπήστε µέχρι να λιώσουν τελείως. Κόψτε το ψωµί σε χοντρές φέτες και µε ένα πινέλο περάστε τη µια πλευρά µε το σκορδέλαιο.

 

  • Βάλτε ένα ριγωτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και φρυγανίστε ένα ένα τα ψωµιά πατώντας ελαφρά µε το χέρι σας για να πάρουν χρώµα (αν δεν έχετε τηγάνι ριγωτό, ψήστε στο γκριλ του φούρνου όταν τελειώσετε µε τις ντοµάτες).

 

  • Ανακατέψτε τις ντοµάτες και στραγγίστε από τα περιττά υγρά (κρατήστε τη σάλτσα από τις ντοµάτες για άλλες παρασκευές, όπως ζυµαρικά ή ντρέσινγκ για σαλάτες). 

 

  • Απλώστε σε πιατέλα τις φέτες ψωµιού και απλώστε τις ντοµάτες. Γαρνίρετε µε ελαιόλαδο , φρεσκοτριµµένο πιπέρι και φύλλα βασιλικό.

  

Κόστος συνταγής: 4€

Πηγή: Περιοδικό mytv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR