- Πλύνετε καλά τις µελιτζάνες ή, αν θέλετε, ξεφλουδίστε τες. Κόψτε κάθετα µε ένα µαχαίρι σε πάχος περίπου µισού εκατοστού. Λαδώστε, αλατίστε και σοτάρετε σε ριγωτό τηγάνι µέχρι να µαλακώσουν αρκετά.
- Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο µίξερ και χτυπήστε µέχρι να οµογενοποιηθούν µεταξύ τους.
- Βάλτε τις µελιτζάνες σε ένα µπολ µαζί µε τη ρόκα, τα τοµατίνια κοµµένα στη µέση και το κουκουνάρι, προσθέστε τη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Κόστος συνταγής: 4€
Πηγή: Περιοδικό