X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Ψαρονέφρι με καραμελωμένα μήλα

Ψαρονέφρι με καραμελωμένα μήλα

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 220-240o C.

  • Αλατοπιπερώστε τα ψαρονέφρια, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί δίπλα το ένα στο άλλο και ψήστε τα στο φούρνο περίπου για 30-35 λεπτά ή έως ότου το κρέας ψηθεί μέχρι μέσα.

 

  • Τα βγάζετε από το φούρνο, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σταθούν για τουλάχιστον 5 λεπτά προτού τα κόψετε.

 

  • Σε ένα τηγάνι βάζετε μισό ζωμό κότας και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαγειρέψτε τα πράσα με το σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα πράσα να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.

 

  • Προσθέστε τις 2 κουταλιές της μαύρης ζάχαρης και το ξύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι τα πράσα να καραμελώσουν.

 

  • Προσθέστε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθούν στο μισό περίπου τα υγρά.

 

  • Βάλτε το μίγμα σε ένα μπωλ, σκεπάστε το και κρατήστε το ζεστό μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

 

  • Σκουπίστε με ένα χαρτί κουζίνας το ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσατε και λιώστε το βούτυρο.

 

  • Σοτάρατε τα μήλα με μία κουταλιά μαύρης ζάχαρης, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.

 

  • Βράστε σε νερό ή στον ατμό τα λαχανικά, προσέχοντας να "κρατάνε" αρκετά στο δόντι.

 

  • Τέλος σε κάθε πιάτο μοιράστε τα λαχανικά, από πάνω βάλτε κομμάτια από το ψαρονέφρι, από πάνω ρίξτε τη σάλτσα με τα πράσα και τέλος τα κομμάτια μήλου.

 

 

Tips: Τη σάλτσα με τα πράσα αν σας βολεύει μπορείτε να τα φτιάξετε αρκετές ώρες πριν, αρκεί προτού τα σερβίρετε να τα ζεστάνετε. Το ψαρονέφρι όπως και κάθε χοιρινό, πρέπει να είναι τελείως ψημένο, δηλαδή να μην είναι καθόλου "ροζ" στο εσωτερικό του, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να το "στεγνώσουμε" εντελώς, παραψήνοντάς το. Απλώς να το προσέχουμε. Δύσκολο πιάτο να το ταιριάξεις με κρασί. Γλυκόξινες γεύσεις, φρούτο, λαχανικά και σπαράγγια.

 

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)