counter

Ψάρι αλά σπετσιώτα (πλακί)

Ψάρι αλά σπετσιώτα  (πλακί)
Ψάρι αλά σπετσιώτα (πλακί)

Πλένουµε, ξεφλουδίζουµε και κόβουµε τις ντοµάτες σε µία κατσαρόλα. Προσθέτουµε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και βράζουµε µέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Λίγο πριν αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουµε τον µαϊντανό.

 

Μεταφέρουµε τη σάλτσα σε ένα ταψί και στρώνουµε από πάνω τις φέτες ψαριών ελαφρά αλατισµένες. Πάνω σε κάθε φέτα απλώνουµε λίγη από τη σάλτσα ντοµάτας που κρατήσαµε, πασπαλισµένη µε αλατοπίπερο. Προσθέτουµε αρκετό ελαιόλαδο, τοποθετούµε το ταψί σε προθερµασµένο φούρνο και ψήνουµε στους 200°C για 1 ώρα.

 

Παραλλαγή: Μπορούµε να προσθέσουµε στη σάλτσα ψιλοκοµµένα φρέσκα µανιτάρια και πράσινη πιπεριά κοµµένη σε λωρίδες για πλουσιότερη γεύση.

 

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 1.175

 

 

 

Διατροφικό σχόλιο: Το πιάτο των αντιοξειδωτικών και των ωµέγα λιπαρών! Σε αυτό περιλαµβάνεται ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως είναι η βιταµίνη C, η βιταµίνη Ε, το σελήνιο, το λυκοπένιο, η ολευρωπαΐνη, η αλυσίνη, αλλά και τα ω-3 λιπαρά. Η παρουσία του σκόρδου στη συνταγή επαυξάνει τις διατροφικές ιδιότητες του πιάτου, προσδίδοντας αντιµικροβιακή και αντιυπερτασική προστασία. Το σύνολο όλων αυτών των θρεπτικών συστατικών ασκεί πολλαπλές δράσεις καρδιοπροστατευτικού χαρακτήρα και ταυτόχρονα προσφέρει προστασία από διάφορες µορφές καρκίνου.

 

 

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού ΧΧΧ που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR