- Παίρνετε τις πέρδικες και τις καψαλίζετε προσεκτικά σε ένα γκαζάκι.
- Καθαρίζετε και πλένετε μέσα-έξω, αφήνετε να στραγγίξουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις τεμαχίζετε με ένα καλό μαχαίρι και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, προσθέτετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτετε τις πέρδικες και σοτάρετε απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Στην συνέχεια προσθέτετε το κρασί, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Συμπληρώνετε με τον ζωμό κότας μέχρι να σκεπαστούν οι πέρδικες, περίπου μέχρι την μέση.
- Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζεται μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν οι πέρδικες, περίπου για μία ώρα.
- Σερβίρετε με πουρέ γλυκοπατάτας και ψητά λαχανικά.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)