X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Πεντανόστιμες κροκέτες φακές!

Πεντανόστιμες κροκέτες φακές!

1. Σουρώνετε τις φακές, που περίσσεψαν, αφαιρώντας το ζουμί τους τελείως. Τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών ή το ρομπότ και τις κάνετε πουρέ.

 

2. Προσθέτετε τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι, τη φέτα, τον δυόσμο και αναμιγνύετε πολύ καλά να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Ρίχνετε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε πηκτό χυλό (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι).

 

3. Σε ελαιόλαδο, που θα έχει ζεσταθεί καλά, ρίχνετε, με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας, τις κροκέτες στο τηγάνι και της τηγανίζετε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βάζετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε αμέσως ζεστές.

 

Πηγή: www.mirsini.gr  

 

Αυτό το γνωρίζατε; Οι φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελούν πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων βραδείας απορρόφησης, φυτικών πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Πιο αναλυτικά, οι μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών (κυρίως διαλυτών) που περιέχουν οι φακές βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συτήματος, στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού, ενώ συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπαθειών και καρκίνου του παχέως εντέρου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)