- Βάλτε νερό σε µια κατσαρόλα και βράστε τα ζυµαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
- Αφήστε την κάππαρη σε ένα µπολάκι µε νερό για να ξαλµυρίσει. Στεγνώστε καλά και τηγανίστε µε λίγο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι µέχρι να πάρει απαλό σκούρο χρώµα. Βάλτε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα µπολ τρίψτε µε έναν τρίφτη χειρός την ντοµάτα, σουρώστε τα περιττά υγρά και κρατήστε τη σάρκα. Προσθέστε το ελαιόλαδο, την κάππαρη, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χοντροκοµµένο τον βασιλικό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.
- Σουρώστε τα ζυµαρικά καλά και όσο είναι ακόµη ζεστά ρίξτε µέσα στο µπολ µε τα υπόλοιπα υλικά. ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε όσο είναι ακόµη ζεστά.
Κόστος συνταγής: 4€
Πηγή: Περιοδικό