- Κόψτε τις ντοµάτες στα 8, κυδωνάτες, απλώστε τες οµοιόµορφα σε ένα ταψί, τρίψτε το σκόρδο και ανακατέψτε µε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Ανακατέψτε καλά και περιχύστε τις ντοµάτες. Σκεπάστε µε αλουµινόχαρτο και ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
- Βγάλτε το αλουµινόχαρτο και ψήστε για αλλά 10 λεπτά. Παράλληλα βάλτε µια κατσαρόλα µε νερό σε δυνατή φωτιά και βράστε τα ζυµαρικά. Σουρώστε και ρίξτε σε ένα µπολ όπως είναι ζεστά.
- Προσθέστε τις ντοµάτες µαζί µε το ζουµί που έχουν βγάλει, αλατίστε, προσθέστε φρέσκια ρίγανη, τις ελιές, κάππαρη, ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε όσο είναι ακόµη ζεστά.
Κόστος συνταγής: 4€
Πηγή: Περιοδικό