counter

Πατατόσουπα

Πατατόσουπα
Πατατόσουπα

  • Τοποθετήστε τους κόκκους πιπεριού, τα φύλλα δάφνης και τα κλωναράκια θυμάρι σε ένα τούλι, φτιάχνοντας ένα πουγκί.

 

  • Κόψτε κατά μήκος τα πράσα στα δύο, βάλτε τα κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό να απομακρυνθούν τυχόν χώματα και κατόπιν ψιλοκόψτε τα.

 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον.

 

  • Σωτάρετε το μπέικον για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει χρώμα. Προσθέστε και τα πράσα και μαγειρέψτε τα για ακόμη 5 περίπου λεπτά.  Σβήστε με το κρασί.

 

  • Φέρτε τη σούπα σε βρασμό, βάλτε μέσα το πουγκί με τα μυρωδικά, το ζωμό κοτόπουλου, τις πατάτες, αλάτι, άσπρο πιπέρι και σιγοβράστε τη σούπα για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να λιώνουν οι πατάτες.

 

  • Αφαιρέστε το πουγκί και περάστε τη σούπα από μπλέντερ.

 

  • Ξαναβάλτε τη μέσα στην κατσαρόλα.

 

  • Λίγο πριν τη σερβίρετε ζεστάνετέ την, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, προσθέστε έξτρα αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας πάνω από κάθε πιάτο ψιλοκομμένο chives.


Tips: Το κρασί για το μαγείρεμα πρέπει να είναι καλό, όχι ακριβό, αλλά θα πρέπει να ακολουθεί τον κανόνα: "αν δεν πίνεται, δεν μαγειρεύεται".  Το καλύτερο κρασί για να συνοδεύσετε το φαγητό, είναι το κρασί που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.

 

 

Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR