- Τοποθετήστε τους κόκκους πιπεριού, τα φύλλα δάφνης και τα κλωναράκια θυμάρι σε ένα τούλι, φτιάχνοντας ένα πουγκί.
- Κόψτε κατά μήκος τα πράσα στα δύο, βάλτε τα κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό να απομακρυνθούν τυχόν χώματα και κατόπιν ψιλοκόψτε τα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Σωτάρετε το μπέικον για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει χρώμα. Προσθέστε και τα πράσα και μαγειρέψτε τα για ακόμη 5 περίπου λεπτά. Σβήστε με το κρασί.
- Φέρτε τη σούπα σε βρασμό, βάλτε μέσα το πουγκί με τα μυρωδικά, το ζωμό κοτόπουλου, τις πατάτες, αλάτι, άσπρο πιπέρι και σιγοβράστε τη σούπα για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να λιώνουν οι πατάτες.
- Αφαιρέστε το πουγκί και περάστε τη σούπα από μπλέντερ.
- Ξαναβάλτε τη μέσα στην κατσαρόλα.
- Λίγο πριν τη σερβίρετε ζεστάνετέ την, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, προσθέστε έξτρα αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας πάνω από κάθε πιάτο ψιλοκομμένο chives.
Tips: Το κρασί για το μαγείρεμα πρέπει να είναι καλό, όχι ακριβό, αλλά θα πρέπει να ακολουθεί τον κανόνα: "αν δεν πίνεται, δεν μαγειρεύεται". Το καλύτερο κρασί για να συνοδεύσετε το φαγητό, είναι το κρασί που χρησιμοποιήσατε στο μαγείρεμα.
Ο κόσμος της μαγειρικής γίνεται μαγικός... με την Αλίκη στη χώρα του Yumm, αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)