X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Πατατοσαλάτα με σέλινο

Πατατοσαλάτα με σέλινο

  • Πλένουµε τις πατάτες και χωρίς να τις καθαρίσουµε, τις βράζουµε σε άφθονο νερό για 20'-30', µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζουµε και µόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουµε. Αν θέλουµε, ωστόσο, µπορούµε να αφήσουµε τις φλούδες τους, µε την προϋπόθεση ότι είναι λεπτές και τρυφερές, κατά προτίµηση βιολογικές, και ότι τις έχουµε πλύνει καλά και βουρτσίσει προσεκτικά πριν τις βράσουµε.

 

  • Κόβουµε τις πατάτες σε µέτρια κοµµάτια και τις ρίχνουµε σε ένα µεγάλο µπολ. Προσθέτουµε το σέλινο, το κρεµµύδι, τις ελιές και ανακατεύουµε καλά.

 

  • Ετοιµάζουµε το ντρέσινγκ: Σε ένα µπολάκι αναµειγνύουµε τον υπόλοιπο χυµό λεµονιού, το ξίδι, τον χυµό µήλου, τη µουστάρδα και το ελαιόλαδο. Χτυπάµε µε το σύρµα και αλατοπιπερώνουµε. Περιχύνουµε τη σαλάτα µε το ντρέσινγκ και σερβίρουµε.

 

 

Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.512 

 

 

Διατροφικό σχόλιο: Η συνταγή αυτή παρέχει στον οργανισµό σηµαντική ποσότητα βιταµίνης C που ενισχύει την άµυνα του οργανισµού. Η θρεπτικότητα της συνταγής συµπληρώνεται από τον συνδυασµό θαυµάσιων αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως είναι η βιταµίνη Ε από το ελαιόλαδο, τα φλαβονοειδή από τα κρεµµύδια και το σελήνιο από το σέλινο, που δρουν προστατευτικά εναντίον διάφορων µορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσηµάτων. Μία γευστική πρόταση που παρουσιάζει ιδιαίτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου.

 

 

Πηγή: Περιοδικό

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)