Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έφτιαξε το απόλυτο πασχαλινό τσουρέκι στην εκπομπή της ΕΡΤ "Στούντιο 4" με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.
- 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 280 γρ. ζάχαρη
- 22 γρ. ξηρή μαγιά
- 200 ml γάλα πλήρες
- 90 ml νερό
- 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 μεσαία αβγά
- 1 1/2 κ.γ μαχλέπι
- 1/2 κ.γ κάρδαμο (κακουλέ)
- 1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη μια βανίλα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τον Δημήτρη Μακρυνιώτη να μας δείχνει τη συνταγή για το απόλυτο πασχαλινό τσουρέκι:
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)