- Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό µέχρι να µαλακώσουν. Κόψτε τη βανίλια στη µέση κατά µήκος και ξύστε την εσωτερική της πλευρά µε το µαχαίρι.
- Ρίξτε την κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια (και το κοτσάνι για επιπλέον άρωµα) σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρει µια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Στραγγίστε τα φύλλα ζελατίνης και ρίξτε στο κατσαρολάκι, ανακατέψτε καλά µέχρι να λιώσουν και προσθέστε το γάλα.
- Μεταφέρετε σε µπολ το µείγµα και δηµιουργήστε ένα κρύο µπεν µαρί (τοποθετήστε το µπολ µε το µείγµα µέσα σε ένα άλλο µπολ µε πάγο και νερό) για να στερεοποιηθεί πιο γρήγορα η πανακότα.
- Ανακατεύετε υποµονετικά µέχρι να πέσει αρκετά η θερµοκρασία στο µείγµα. Μοιράστε σε ατοµικά µπολάκια ή φορµάκια.
- Ρίξτε µέσα στο κάθε φορµάκι σπασµένο φιστίκι και βάλτε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
- Παράλληλα ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και όταν βράσει, προσθέστε το ούζο και το µέλι. Ανακατέψτε µέχρι να λιώσει το µέλι και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Βγάλτε τις πανακότες από το ψυγείο και ξεφορµάρετε βουτώντας τα µπολάκια σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς τες σε πιάτα. Σερβίρετε µε τη σάλτσα χλιαρή.
Κόστος συνταγής: 8€
Πηγή: Περιοδικό