- Ζυμώνετε τον κιμά με 2 ολόκληρα αβγά, το ρύζι, λίγο ελαιόλαδο, τον άνηθο, το 1 κρεμμύδι, λίγο νερό και πλάθεται 30 μπαλίτσες.
- Σε μια βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό με αλάτι.
- Κόβετε το πίσω μέρος από το λάχανο και το βάζετε να βράσει για λίγο μέχρι να αρχίσουν τα φύλλα να ανοίγουν.
- Παίρνετε το κάθε φύλλο και τυλίγεται έναν-έναν τους ντολμάδες.
- Σε μια κατσαρόλα στρώνετε στον πάτο τα καρότα και τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα μεσαία φύλλα του λάχανου, που είναι μικρά και δε κάνουν για τύλιγμα.
- Πάνω από αυτά στρώνετε τους ντολμάδες και ρίχνετε το νερό μέχρι να σκεπαστούν.
- Σκεπάζετε με ένα μικρό πιάτο για να σταθεροποιηθούν και για να μην διαλυθούν οι ντολμάδες μέσα στην κατσαρόλα και βράζετε για 1 ώρα.
- Λίγο πριν σβήσετε το φαγητό, χτυπάτε 5 κρόκους αβγών.
- Προσθέτετε λίγο ζουμί από το φαγητό, το χυμό του λεμονιού και το κορν φλαουερ.
- Σβήνετε το φαγητό και ρίχνετε το αβγολέμονο, εκτός φωτιάς. Σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά που υπάρχουν στην κατσαρόλα.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.