- Σε τηγάνι ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη αφήνετε να πάρουν 1 -2 βράσεις, έπειτα ρίχνετε το μέλι και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα σύκα με τις σταφίδες, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσης.
- Τέλος σιροπιάζομε τον ντάκο μέχρι να μουσκέψει αρκετά, τον τοποθετείτε σε ένα πιάτο, βάζετε το γιαούρτι, ρίχνετε από πάνω τα σιροπιασμένα σύκα με τις σταφίδες, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και σερβίρετε.
Πηγή: www.mirsini.gr