Μύδια με ζωμό μαραθόριζας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 ψιλοκομμένη μαραθόριζα
- 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 300 ml ζωμός λαχανικών
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 ½ κιλά φρέσκα, καθαρισμένα μύδια
- 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι σε σιγανή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τη μαραθόριζα, ώσπου να μαλακώσουν ενώ, συγχρόνως, αλατίζετε ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πατάτες, για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε να πάρει βράση. Κατόπιν, ρίχνετε το γάλα καρύδας και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράζει μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Ξαναδυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση και τοποθετείτε τα μύδια για 5 περίπου λεπτά (ώσπου να ανοίξουν όλα).
Δοκιμάζετε το ζωμό και αλατίζετε, αν πιστεύετε ότι χρειάζεται. Προσθέτετε το βασιλικό και το φαγητό σας είναι έτοιμο να σερβιριστεί!