counter

Μύδια με σκόρδο & ματζουράνα

Μύδια με σκόρδο & ματζουράνα
Μύδια με σκόρδο & ματζουράνα

  • Με ένα σύρµα καθαρίστε εξωτερικά τα µύδια. Τραβήξτε προς τα πάνω και βγάλτε τα «γένια».

 

  • Βάλτε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο τριµµένο.

 

  • Ρίξτε τα µύδια και προσθέστε µισό ποτήρι νερό (για να δηµιουργηθεί ατµός και να ανοίξουν τα µύδια) και βάλτε το καπάκι. ∆υναµώστε τη φωτιά και αφήστε για 3 µε 4 λεπτά µέχρι να ανοίξουν τα µύδια. Σουρώστε το µισό νερό και ξαναβάλτε στη φωτιά.

 

  • Ρίξτε τη µατζουράνα καθαρισµένη από τα κλωνάρια, πιπέρι και αρκετό ελαιόλαδο για να φύγει η αλµύρα από το ζουµί. Μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό και σερβίρετε.

 

  • Πετάξτε όσα µύδια δεν έχουν ανοίξει.  

 

Κόστος συνταγής: 4€  

Πηγή: Περιοδικό mytv

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR