counter

Μύδια με πιπερόριζα, σκόρδο & φρέσκο κρεμμύδι

Μύδια με πιπερόριζα, σκόρδο & φρέσκο κρεμμύδι
Μύδια με πιπερόριζα, σκόρδο & φρέσκο κρεμμύδι

  • Ξύστε τα µύδια µε ένα µαχαίρι και τρίψτε µε ένα σύρµα κουζίνας για να καθαρίσει το κέλυφος. Τραβήξτε το «γένι» προσεκτικά µην κοπεί µε φορά προς την πάνω πλευρά του µυδιού. Ξεπλύνετε καλά.

 

  • Βάλτε σε µια κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά το τζίντζερ και το σκόρδο τριµµένα.

 

  • Προσθέστε τα µύδια µαζί µε µισό ποτήρι νερό και σκεπάστε µε το καπάκι. Αφήστε για 5 λεπτά µέχρι να ανοίξουν. Αδειάστε το µισό από το νερό που έχουν βγάλει και προσθέστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο για να σπάσει η αλµύρα του ζωµού. Αποσύρετε όσα δεν έχουν ανοίξει.

 

  • Σερβίρετε σε ένα µεγάλο βαθύ πιάτο µαζί µε το ζουµί τους και γαρνίρετε µε το πράσινο µέρος από το φρέσκο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές διαγώνιες λωρίδες.

 

  

Κόστος συνταγής: 5€  

 

Πηγή: Περιοδικό mytv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR