X
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies . Διαβάστε την πολιτική μας για τα cookies

Μύδια αχνιστά με φρέσκα μυρωδικά & τσίλι

Μύδια αχνιστά με φρέσκα μυρωδικά & τσίλι

  • Πλένετε καλά τα µύδια, τρίβετε µε σφουγγάρι ή βούρτσα για να φύγουν όλα όσα υπάρχουν στο εξωτερικό του κελύφους.

 

  • Αφαιρείτε το «γένι» τραβώντας το προς τα πάνω.

 

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο ψιλοκοµµένο. Προσθέστε τα µύδια µαζί µε µισό ποτήρι νερό και σκεπάστε µε το καπάκι.

 

  • Βάλτε σε δυνατή φωτιά και περιµένετε µέχρι να ανοίξουν τα µύδια. Όσα µείνουν κλειστά, τα πετάτε.


 

  • Αδειάστε το µισό νερό που θα βγάλουν τα µύδια,  χοντροκόψτε τα µυρωδικά, ψιλοκόψτε το τσίλι (αν δεν θέλετε πολύ πικάντικη γεύση, αφαιρέστε τα σποράκια) και ρίξτε µαζί µε το ελαιόλαδο και το ξύσµα στο τηγάνι. Αφήστε για 1 λεπτό ακόµη µέχρι να ενσωµατωθεί το λάδι µε το ζουµί από τα µύδια και σερβίρετε.

 

 

Κόστος συνταγής: 5 € 

Πηγή: Περιοδικό 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)