- Βάζουµε όλα τα υλικά µαζί σε ένα µπολ και τα ανακατεύουµε πολύ καλά µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µείγµα.
- Κόβουµε ένα αντικολλητικό χαρτί 60-70 εκ. και ρίχνουµε κατά µήκος του χαρτιού το µείγµα. Τυλίγουµε το µείγµα σε ρολό και το στρίβουµε στις άκρες για να σταθεροποιηθεί.
- Το βάζουµε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.
- Μόλις παγώσει σερβίρουµε σε κοµµάτια. Αν θέλουµε, το συνοδεύουµε µε παγωτό.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.535
Διατροφικό σχόλιο: Γλυκός πειρασµός µε αυξηµένη περιεκτικότητα σε µονάδες ORAC χάρη στην παρουσία του κακάο, το οποίο αποτελεί άριστη πηγή αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών που προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση, ενώ µπορεί να περιορίσουν τη δηµιουργία αθηρωµατικής πλάκας στις αρτηρίες. Με αυτόν τον τρόπο το συγκεκριµένο γλύκισµα µπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς, καθώς επίσης και την ψυχική διάθεση, αφού περιέχει ουσίες µε χαλαρωτικές ιδιότητες, όπως είναι η φαινυλαιθυλαµίνη.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)