counter

Μπριάμ με τζίντζερ (πιπερόριζα) & θυμάρι

Μπριάμ με τζίντζερ (πιπερόριζα) & θυμάρι
Μπριάμ με τζίντζερ (πιπερόριζα) & θυμάρι

  • Καθαρίστε και βράστε τις πατάτες µέχρι να µαλακώσουν αρκετά.

 

  • Καθαρίστε και κόψτε σε µικρά τετράγωνα κοµµάτια το κρεµµύδι (περίπου 2x2 εκατοστά). Σε ένα τηγανάκι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το τζίντζερ µαζί µε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά, ρίξτε µέσα τα κρεµµύδια και ανακατέψτε µέχρι να απορροφήσουν όλα τα αρώµατα. Βγάλτε από το τηγάνι και ρίξτε σε ένα µεγάλο µπολ.

 

  • Πλύνετε και κόψτε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, µαζί µε τις βρασµένες πλέον πατάτες, στο ίδιο περίπου µέγεθος µε τα κρεµµύδια για οµοιοµορφία στο αποτέλεσµα (όσο πιο µικρά κοπούν, τόσο πιο γρήγορα θα µαγειρευτούν) και ρίξτε µέσα στο µπολ µε τα κρεµµύδια. Προσθέστε άφθονο ελαιόλαδο, µερικά κλωνάρια φρέσκου θυµαριού, θαλασσινό αλάτι και ανακατέψτε απαλά µε τα χέρια σας.

 

  • Βάλτε σε πυρίµαχο σκεύος ή ταψί, προσθέστε µισό ποτήρι νερό και ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε σκεπασµένο για άλλα 15. Σερβίρετε σε ατοµικά µπολάκια και απολαύστε!

 

 

Κόστος συνταγής: 10€ 

 

Πηγή: Περιοδικό mytv

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR