counter

Μπισκοτένια παξιμαδάκια με καρύδι.

Μπισκοτένια παξιμαδάκια με καρύδι.
Μπισκοτένια παξιμαδάκια με καρύδι.

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

 

2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Ρίχνουμε και τη βανίλια.

 

3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα.

 

4. Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψάκι. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC στις αντιστάσεις για 25΄, να ροδίσει καλά.

 

5. Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψημένο μείγμα σε φετάκια-παξιμαδάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την κομμένη πλευρά (φέτα) προς τα κάτω. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου στεγνώσουν καλά, περίπου 15΄-20΄.

 

 

Extra tip: Πάντα κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά για να οξυγονώνεται το αλεύρι και να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα. Ρίχνουμε πάντα το αλεύρι στο τέλος και είτε η ανάμειξη γίνεται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ είτε με σπάτουλα στο χέρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR