1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να λιώσει η ζάχαρη. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Ρίχνουμε και τη βανίλια.
3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
4. Βουτυρώνουμε καλά ένα ρηχό ταψάκι. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC στις αντιστάσεις για 25΄, να ροδίσει καλά.
5. Έπειτα, με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψημένο μείγμα σε φετάκια-παξιμαδάκια. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με την κομμένη πλευρά (φέτα) προς τα κάτω. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου στεγνώσουν καλά, περίπου 15΄-20΄.
Extra tip: Πάντα κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά για να οξυγονώνεται το αλεύρι και να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα. Ρίχνουμε πάντα το αλεύρι στο τέλος και είτε η ανάμειξη γίνεται σε πολύ χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ είτε με σπάτουλα στο χέρι. Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι.
Πηγή: www.argiro.gr
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)